Takaisin karttanäkymään

Lasipakkaukset

Kerätystä lasista tehdään uusia lasipakkauksia. Pakkauslasin keräykseen voi laittaa ainoastaan lasipakkauksia kuten lasipurkkeja ja pantittomia lasipulloja.

Lajitteluohje

Noudata aina alueellisia ja keräyspistekohtaisia ohjeita! Tässä esitetyt lajitteluohjeet ovat yleisluontoisia, vallitsevan käytännön mukaisia.

Kyllä

  • lasipullot
  • lasipurkit

Muista

Poista korkit ja kannet. Kaulusrenkaita ja etikettejä ei tarvitse poistaa.

Huuhtaise likaiset lasipakkaukset tarvittaessa kylmällä vedellä. Palauta pantilliset lasipullot kaupan tai Alkon palautusautomaattiin.

Vie vaarallisten aineiden jäämiä tai painetta sisältävät pakkaukset (esim. maalit, kemikaalit, lääkkeet, hiuslakka) paikkakuntasi vaarallisten jätteiden vastaanottopisteeseen.

Keräys ja kuljetus

Kotitalouksien lasipakkauksia kerätään Rinki-ekopisteissä. Lisäksi lasipakkauksia kerätään useiden suurempien kiinteistöjen omissa jätetiloissa. Keräystä täydennetään myös kuntien alueellisilla keräyspisteillä.

Tunnusväri: valkoinen (yleisimmin)

Käsittely

Oikein lajiteltu ja laatuvaatimukset täyttävä lasi kuljetetaan välivarastosta satamaan ja sieltä edelleen Englantiin käytettäväksi uusien lasipakkausten valmistuksessa. Suomessa niitä ei enää valmisteta.

Vastuutoimijat

Suomen Keräyslasiyhdistys ry (Lasipakkausten tuottajayhteisö) Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy (Rinki-ekopisteet) Kuntien jätelaitokset (täydentävä alue- ja kiinteistöittäinen keräys)